Hva er min drømmejobb?

Drømmejobb

Hva er min drømmejobb? I følge en undersøkelse gjort av Deloitte viste det seg at 80 prosent misliker jobben sin. De står opp hver eneste dag og går på en jobb de ikke trives i. Med en slik holdning er det nødt til å bli et fryktelig langt arbeidsliv. Jeg skal ikke å bli en del av de 80 prosentene.

I mange år var jeg usikker på hva jeg ønsket å jobbe med. Det eneste jeg hadde klart for meg var at jeg ville bli en del av de 20 prosentene som trives i jobben sin. De senere årene har jeg blitt mer bevisst på hvilken retning jeg ønsker å arbeide innenfor. Etter at jeg begynte på Høyskolen Kristiania er jeg ikke lenger i tvil.

Hva vil jeg bli?

Vi er i gang med modul 2 i digital markedsføring. Høyskolelektor Karl Philip Lund, har utfordret oss til å forsøke å beskrive drømmejobben. Det høres så lett ut, men er likevel så vanskelig. Det er ingen enkel oppgave å skulle beskrive drømmejobben, ettersom jeg ikke har en konkret bedrift jeg ønsker å jobbe i. Det er likevel noen faktorer jeg ønsker å trekke frem som jeg anser som viktige for min drømmejobb.

Jeg har lenge vært fascinert av markedsføring og hvordan enkelte bedrifter klarer å kapre kunder og spise markedsandeler, mens andre bedrifter står på sidelinjen, sliter med å nå ut til målgruppen og sliter med å skape verdi og vekst. Evnen enkelte bedrifter har til å tenke nyskapende og utvikle nye strategier, fascinerer meg. Det at enkelte bedrifter i 2016 ikke har en operativ nettside, og som ikke ser behovet eller ikke har nok kompetanse til å opprettholde og analysere besøk på sitt nettsted, er for meg et mysterium. Enkelte bedrifter bruker kun DM aviser som markedsføring, uten å ane noe som helst om hvem som leser den, og om målgruppen i det hele tatt får det med seg. Hva er det bedriftene som lykkes med markedsføring gjør annerledes? Jeg ønsker å være i en av de bedriftene som er annerledes og som er veiviser for resten av sin bransje, når det kommer til markedsføring.

Dette semesteret med innføring i digital markedsføring har vært omfattende. Ut av komfortsonen min med bloggen og mye pensum som skal fordøyes. Likevel har disse månedene med bloggen vært utrolig spennende. Dette faget er i aller høyeste grad learning by doing, og vi blir kastet rett ut i det. Jeg har implementert Google analytics til bloggen, et analyseverktøy, som gjør at jeg blant annet kan se hvem som besøker siden min, hva de gjør på siden og hva slags enhet de bruker. Jeg ønsker å jobbe med digital markedsføring, og hjelpe bedriften(e) til å se nye løsninger, ta i bruk nye metoder og teknologi, og skape verdi på en annen måte enn den tradisjonelle. Jeg valgte en spesialisering i digital markedsføring fordi jeg mener at dette er fremtiden. Etter bare noen måneder med innføring i digital markedsføring er jeg bestemt på at det er denne veien jeg ønsker å gå.

Hva er drømmejobben?

Jeg ønsker å jobbe i en bedrift hvor ledelsen tar markedsføring på alvor og som ønsker å investere i digitale hjelpemidler for å kommunisere og nå ut til målgruppen. At ledelsen og de som sitter på pengesekken evner å se verdien av markedsføring. En bedrift med edge som er åpen for nye impulser og som ønsker å gjøre ting annerledes enn konkurrentene sine. Jeg vil jobbe i den bedriften som andre bedrifter ser til og kopierer. Den bedriften som selv er tidlig ute og implementerer nye ideer og løsninger i sin strategi og markedsføring.

Hårete mål

Drømmejobben min er i en bedrift hvor det er lov til å tenke stort og sette seg hårete mål. En bedrift som tørr å ta sjanser og som stoler nok på sine ansatte til å gi dem ansvarsoppgaver som de kan vokse på. Det er også viktig for meg at bedriften virkelig ønsker å utvikle seg. Man kan aldri være helt fornøyd og man kan alltid bli litt bedre. Dersom man blir for komfortabel og for happy med seg selv og bedriften, kan man miste den gnisten som er nødvendig for å kunne være i toppen i sin bransje.

Samarbeid

Drømmejobben min er i en bedrift som setter samarbeid høyt. Jeg er av den oppfatning at teamwork fungerer best. Jeg liker å jobbe med andre mennesker hvor vi arbeider mot et felles mål, og kan dele og skape nye ideer sammen. Man kan ha den beste ideen i verden, men uten andre flinke mennesker rundt seg, kan det være vanskelig å utnytte ideens fulle potensiale.

Feedback

Drømmejobben min er en arbeidsplass hvor det er høyt under taket. Jeg liker å få konkrete og ærlige tilbakemeldinger på jobben jeg gjør. Det er noe jeg selv vokser på og gjør at jeg kan utvikle meg videre. Konstruktiv kritikk er viktig for å kunne se ting i et annet lys og for at jeg skal klare å videreutvikle meg.

Etikk

Et annet viktig element i min drømmejobb er at bedriften har gode etiske og moralske grunnprinsipper. Med ærlige og seriøse hensikter overfor sin målgruppe og kunder. En bedrift som er inkluderende og som jobber aktivt for et godt arbeidsmiljø.

Organisasjonsstruktur

Det at det er kort vei til beslutninger er også en annet sentral faktor for drømmejobben. At avgjørelser kan tas raskt og ikke må gjennom alt for mange ledd. Enkelte bedrifter er styrt av et gigantisk hierarki hvor avgjørelser må gjennom mange ledd og det tar tid før en ny plan kan iverksettes. I et slikt hierarki kan det også være vanskelig å bli hørt.

Konklusjon

Som nevnt tidligere i innlegget er det vanskelig å definere drømmejobben. Nå har jeg nevnt noen faktorer som er sentrale for meg i min drømmejobb. Hvor jeg ender opp er det ingen som vet, men jeg håper at utdanningen på Høyskolen Kristiania kan være med å peile ut en retning og gi meg nok tyngde i bagasjen til å være godt nok rustet til drømmejobben. Karl Philip har printet inn sitatet ”Velg en retning og implementer som et helvete” i hodene på oss studenter i digital markedsføring. For min del er veien bestemt og jeg må nå fremover implementere som et helvete. Veien blir til mens man går. Akkurat nå leder veien min mot et arbeidsliv med digital markedsføring. Jeg har aldri vært så sikker på drømmejobben som nå, og jeg er ganske bestemt på at jeg ikke blir en av de 80 prosentene som misliker jobben sin.

 

Kilder

 

4 thoughts on “Hva er min drømmejobb?

 1. Kp

  Bra innlegg! Folk med hårete mål trenger vi flere av i dette landet.

  1. joranandersen

   Takk for tilbakemelding Karl Philip!

 2. Godt skrevet, Jøran! Slike bedrifter finnes, bare å stå på! Mange gode poeng her som mange bedrifter og ledere bør notere seg.

 3. Jøran

  Takk for det Anastasia!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *